Το Γενικό Λύκειο Σορωνής ομορφαίνει!

εξωραϊσμός 4

Στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που ανέλαβε το ΓΕΛ Σορωνής κατά τη φετινή χρονιά, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εξωραϊσμό του σχολικού χώρου. Οι μαθητές/τριες του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών τους, προχώρησαν σε αισθητικές παρεμβάσεις και προσέφεραν έτσι μια νέα εικόνα στο σχολείο τους.

 Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών/τριών, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Καλλιεργώντας ένα Νέο Μέλλον», αξιοποίησε τον ανεκμετάλλευτο αύλειο χώρο του σχολείου, για να φυτέψει καλλωπιστικά φυτά. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να διαμορφώσουν τον χώρο, να επιλέξουν τα καταλληλότερα είδη φυτών και να φροντίσουν για την ανάπτυξή τους. Μια δεύτερη ομάδα μαθητών/τριών, συμμετέχοντας σε σχετικό όμιλο, ανέλαβε τη διακόσμηση των αιθουσών του σχολείου, ζωγραφίζοντας στις κενές επιφάνειες των τοίχων καλλιτεχνικά μοτίβα. Οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν υποδειγματικά δίνοντας χρώμα στις αίθουσες, στις οποίες περνούν καθημερινά τουλάχιστον έξι διδακτικές ώρες. Τέλος, μια τρίτη ομάδα έβαψε τον περίβολο του προαυλίου, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο τις προηγούμενες φθορές. 

  Με δεδομένη την αισθητική παρακμή που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων της χώρας μας, οι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Σορωνής, χάρη στις παραπάνω δράσεις, συνειδητοποίησαν ότι έχουν τη δυνατότητα να ομορφύνουν τον χώρο τους και να τον μετατρέψουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον δημιουργίας και έμπνευσης, χωρίς να αναμένουν την όποια λύση αποκλειστικά από την Πολιτεία… Παράλληλα, τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες επιτρέπουν τη στενότερη συναισθηματική σύνδεση του/της μαθητή/τριας με το σχολείο του/της και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων του νέου πολίτη με τον δημόσιο χώρο.   

  Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Σορωνής είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ενδιαφέρον που εμπράκτως δείχνουν οι μαθητές/τριες μας προς το σχολείο τους. Κρίνοντας πως ο ρόλος ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού δεν μπορεί να περιορίζεται στην μετάδοση γνώσεων με μοναδικό σκοπό την κάλυψη της διδακτέας ύλης, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους/ις μαθητές/τριές μας όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και ως πολίτες.

Τυροβούζης Νίκος, Φιλόλογος

Δείτε φωτογραφίες

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *