Οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες στο ΓΕΛ Σορωνής

20231108 132545 1

Το Γενικό Λύκειο Σορωνής υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, τρία από τα μέλη της ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ., της Εθελοντικής Ομάδας Σαλάκου για την Αντιμετώπιση Καταστροφών.


Ο κύριος Εγγλέζος Παναγιώτης και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την αξία του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία. Εξήγησαν τις προϋποθέσεις για την ένταξη οποιουδήποτε/ασδήποτε στην Ομάδα και αναφέρθηκαν στην εμπειρία του φετινού καλοκαιριού, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε τη Ρόδο, εστιάζοντας στις προκλήσεις στις οποίες απαιτήθηκε να αντεπεξέλθουν, στον τρόπο οργάνωσης της επιχείρησης, στα λάθη και τις παραλείψεις των υπευθύνων. Παρουσίασαν, μάλιστα, το όχημα που επανδρώνει η ομάδα για τη δασοπυρόσβεση και έκαναν επίδειξη του τρόπου χρήσης της μάνικας.

Φωτογραφίες από την ενημέρωση


Συνεχάρησαν, τέλος, τους μαθητές μας Ζουγλά Δημήτρη, Θεοδοσίου Μιχάλη, Καραγιάννη Αναστάση, Κατταβενό Λουκά, Κυριαζάκο Σάββα, Μουσακίνια Τσαμπίκο, Παπακωνσταντίνου Λουκά και Πιπέρη Βασίλη, οι οποίοι ως νέοι εθελοντές ρίχτηκαν στη μάχη για τη σωτηρία του νησιού μας τις τραγικές εκείνες ημέρες. Ως εκπαιδευτικοί του Λυκείου Σορωνής νιώθουμε μεγάλη τιμή για την αυταπάρνηση των παιδιών αυτών, που αποδεικνύει το μοναδικό τους ήθος.

Απόσπασμα από την Ενημέρωση


Το Λύκειό μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού, θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους τις δράσεις με στόχο την ενθάρρυνσή και την προώθησή του.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *