Εορτασμός της Εθνικής Επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940 – 2023 2024

Παρέλαση 28η 23 24 1

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου,

μια μέρα ξεχωριστή

 Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας τίμησε με τη γιορτή που διοργάνωσε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση των μαθητών/τριών που αρίστευσαν και πρώτευσαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητες των  μαθητών/τριών μας και πόσα μπορούν να επιτύχουν με τη συστηματική προσπάθεια. Ορίστηκε, λοιπόν, να έχει την τιμή να κρατήσει τη σημαία για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ» η Ζωή Μ. και ως παραστάτες/τριες η Δέσποινα Φ, ο Άγγελος Α., η Χριστίνα Α., ο Γιώργος Κ. και ο Ηλίας Μ..  Θερμά συγχαρητήρια, παιδιά!

Ακολούθησε το κυρίως μέρος της γιορτής, την οποία παρουσίασαν οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Αθηνά Κ. και Βάλια Μ.. Μέσα από αποσπάσματα τεσσάρων ταινιών εξήγησαν στους/στις συμμαθητές/τριές τους πώς αποτυπώθηκε στον σύγχρονο  κινηματογράφο η ναζιστική θηριωδία αλλά και το δράμα του εμφυλίου πολέμου, που στιγμάτισε τη χώρα μας μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. 

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση στην κεντρική οδό της Σορωνής. Με τη συμμετοχή τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και του ναζισμού, που εξακολουθεί -δυστυχώς- να απειλεί την ανθρωπότητα. Νιώθουμε απολύτως σίγουροι/ες πως τα παιδιά μας διαθέτουν την ευψυχία και το φιλελεύθερο πνεύμα, ώστε να διαφυλάξουν τα αγαθά της ειρήνης και της δημοκρατίας, για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας.

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες!

Από τον Εκπαιδευτικό, Φιλόλογο κ. Τυροβούζη Νίκο

Φωτογραφίες από την Αίθουσα Εκδηλώσεων

Κατάθεση Στεφανιού

Κατάθεση Στεφανιού 28η - 2023 2024

Φωτογραφίες από την Παρέλαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *