ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΡΩΝΗΣ!

young business talents logotipo

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Γενικού Λυκείου Σορωνής αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την πρόκριση του σχολείου μας στον εθνικό τελικού του Young Business Talents, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Young Business Talents είναι ένα πρόγραμμα προσομοίωσης επιχειρηματικής δραστηριότητας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες καλούνται να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, ανταποκρινόμενοι/ες στις προκλήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ο μαθητής και οι δύο μαθήτριες που στελέχωσαν την ομάδα του Λυκείου Σορωνής κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στις 600 ομάδες όλης της χώρας και να βρεθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της ομάδας του σχολείου μας είναι η Οικονομολόγος Κουφαλέξη Ιωάννα. Συγχαίρουμε τα παιδιά μας για την έως τώρα πορεία τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην τελική φάση.
Παράλληλα, το Λύκειο Σορωνής συνεχίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του, που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή σχολική χρονιά. Έτσι, το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» προσέφερε στους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς των μαθητών/τριών ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα τη σχέση των γονέων-εκπαιδευτικών με τα έφηβα παιδιά. Ακόμα, η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» συναντήθηκε με τους/τις μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να τους/τις βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους τους εν όψει της απαιτητικότατης δοκιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, με στόχο την ενίσχυση των τελειόφοιτων με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου εκπαιδεύτηκαν από το Κέντρο Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Europe Direct για τον τρόπο σύνταξης του βιογραφικού τους σημειώματος. Τέλος, η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας του ΚΕΣΥ Ρόδου, κ. Καραϊσαρλή Μ., ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου για θέματα που αφορούν στις πανεπιστημιακές σχολές και τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Επίκεντρο της προσπάθειας του Γενικού Λυκείου Σορωνής παραμένει η προσφορά στους/τις μαθητές/τριες μας μιας ευρύτερης παιδείας, η οποία θα αποτελέσει το βασικό τους στήριγμα για την πορεία τους μετά το πέρας των λυκειακών τους σπουδών. Με ένα τέτοιο όραμα συνεχίζουμε τον αγώνα μας και το υπόλοιπο διάστημα της σχολικής χρονιάς.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *