10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

101η μερα αθλητισμού

29 Σεπτεμβρίου 2023, και η μέρα απαιτούσε να δώσουμε έμφαση στην αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό εντός και εκτός σχολείου.
Οι μαθητές/τριες που ασχολούνται με τον αθλητισμό ήταν οι πρωταγωνιστές της 10ης ημέρα σχολικού αθλητισμού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ένα χορευτικό που παρουσίασαν και εμπνεύστηκαν μαθήτριες του σχολείου μας.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το «ΑΘΛΟ-TEDx».
Ομιλητές/τριες ήταν μαθητές/τριες που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή ασχολήθηκαν με αυτόν στο παρελθόν. Μοιράστηκαν με τους/τις συμμαθητές/τριές τους στιγμές από την αθλητική τους ζωή, μίλησαν για την καθημερινότητά τους και τους προπονητές τους, έδειξαν τον ρουχισμό και τον εξοπλισμό των αθλημάτων τους. Μας είπαν ακόμα για το πώς βιώνουν χαρούμενες και δυσάρεστες στιγμές κατά τους αγώνες. Κάποιοι/ες από αυτούς/ες επέλεξαν να μιλήσουν για τα οφέλη του αθλητισμού και να αναφερθούν σε μη δημοφιλή αθλήματα.
Η σεμνότητα και η αμεσότητά τους κέρδισαν όσους/ες τους παρακολουθούσαν.
Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν, ως αφόρμηση για συζήτηση, κάποια βίντεο που αφορούσαν τον σωματικό εγγραμματισμό, το ευ αγωνίζεσθαι, τα οφέλη του αθλητισμού και παρακολουθήσαμε δηλώσεις αγαπητού άλτη του μήκους, που σκιαγραφούν στοιχεία της προσωπικότητας κάθε αθλητή.
Τέλος , οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και πιγκ–πογκ ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
Γιορτάσαμε το «Ευ» της ευζωίας , γιατί μέσα από τον αθλητισμό απολαμβάνεις την υγεία, το περιβάλλον, την συναναστροφή. Μαθαίνεις να έχεις στόχους, όρεξη και αγάπη για τη ζωή!
Συμμετείχαν οι μαθητές/ μαθήτριες:

Για το χορευτικό:

Χ.ΜΑΤΟΥΛΑ, Γ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΑ, Ε. ΜΑΡΙΑ, Α.ΜΑΡΙΑΝΝΑ, Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Σ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Π. ΜΑΙΡΗ, Λ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Για το ΑΘΛΟ-TEDx :

Κ. ΠΑΥΛΟΣ, Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ,  Μ.  ΗΛΙΑΣ, Μ. ΜΑΡΙΑ,  Χ. ΓΕΩΡΓΙΑ, Χ.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.


Από την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Δόση Ανθούλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *