Γενική

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σορωνής εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του μαθητή της Α΄ τάξης Λευτέρη Αγρέλλη που έφυγε χθες από την ζωή μόλις στα 16 του χρόνια. Ο Λευτέρης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί με ήθος και σεμνότητα, ιδιαίτερα αγαπητό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα μας λείψει πολύ.

5η θέση για τον Παύλο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σορωνής συγχαίρουν θερμά τον μαθητή μας Κριαρά Παύλο της Α΄ Λυκείου που κατέκτησε την 5η θέση στο άλμα επί κοντώ στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Γαλλία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο Ευρωπαϊκό Παίδων - Κορασίδων (Κ18) στην Ιερουσαλήμ από 4-7 Ιουλίου.

Μηχανογραφικό 5% 2022 για σοβαρές παθήσεις

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022

Υποβάλλεται  ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων/ Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν οι υποψήφιοι, σύμφωνα και με την Φ.253/143554/Β6/12-11-2010 (ΦΕΚ 1794 Β΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, από Τρίτη 17 Μαΐου μέχρι και Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.
Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής (26 Μαΐου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Ολόκληρη η εγκύκλιος ΕΔΩ.

Το Λύκειο Σορωνής στην Βουλή των Εφήβων

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, Στεφανία Καραγιάννη θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στις συνεδριάσεις της «Βουλής των Εφήβων» που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου του 2022. Στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν 10 συναντήσεις στις οποίες οι μαθήτριες και οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο αναζητώντας τις αιτίες και προσπαθώντας να προτείνουν τρόπους άμβλυνσης του φαινομένου που πήρε μεγάλες διαστάσεις κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν δράσεις που πρότεινε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και συνεργάστηκαν με το πρότυπο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας το οποίο ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα μέσω της πραγματοποίησης ταυτόχρονης διαδικτυακής ημερίδας με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα ήταν οι: Βασιλάκης Νικόλαος, Διακοκολιός Ελευθέριος, Καραγιάννη Στεφανία, Σπανουδάκη Ελευθερία, Πάλλας Παναγιώτης, Σειρηνόπουλος Παναγιώτης και Φασουλάκη Δέσποινα από την Α΄ Λυκείου και Αντσέσκα Μαγδαλένα, Γαμπιεράκης Χρήστος, Σινάναϊ Χριστίνα και Τάσι Άντζελα από την Β΄ Λυκείου.

 

Επιτυχίες του ΓΕΛ. Σορωνής στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες

Ενθουσιασμό και υπερηφάνεια προκάλεσαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Σορωνής οι ασταμάτητες αθλητικές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών μας.

Η αρχή έγινε με τις μαθήτριες που εκπροσώπησαν το Λύκειό μας στους σχολικούς αγώνες volley. Μετά από δύο νίκες ηττήθηκαν, απέδειξαν ωστόσο ότι διαθέτουν πραγματικό ταλέντο, πολλά υποσχόμενο για την επόμενη χρονιά.

 Παράλληλα διεξήχθη το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι μαθητές μας έκαναν σαφές από τον πρώτο αγώνα ότι πορεύονται προς κάτι εντυπωσιακό. Αφού αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ρόδου, αναμετρήθηκαν με τους πρωταθλητές Καρπάθου και Κω. Επικράτησαν και σε αυτή τη φάση. Ως πρωταθλητές Δωδεκανήσου θα  εκπροσωπήσουν τον Νομό μας  σε πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας στην τρίτη φάση των αγώνων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον επόμενο μήνα. Ευχόμαστε στους ποδοσφαιριστές μας Τζουανάκη Μιχαήλ, Λαγογιάννη Βασίλη, Ντελλάκη Κωνσταντίνο, Μουσακίνια Τσαμπίκο, Μπούτσκα Χρήστο, Μαστρογιαννάκη Γιάννη, Σελιμά Απόστολο, Θεοδοσίου Μιχάλη, Στάππα Δημήτρη, Γεωργαλλή Βαγγέλη, Μαργαρίτη Γιάννη, Στάππα Αντώνη, Αλεξίου Παντελή, Σταυρουλάκη Παναγιώτη, Καραγιάννη Μιχάλη, Μαύρου Νίκο, Κυριαζάκο Σάββα και Αφεντούλη Άγγελο να απολαύσουν την εμπειρία και να φτάσουν όσο υψηλότερα γίνεται.

 Ακολούθησαν οι επιτυχίες των παιδιών μας που συμμετείχαν στους αγώνες στίβου, η Πουλλή Παρασκευή στη σφυροβολία, η Χατζηανδρέου Αρετή στο βάδην 5.000 μέτρων και ο Κριαράς Παύλος στο άλμα επί κοντώ. Και οι τρεις τους, αφού αγωνίστηκαν σε πρώτη φάση στην Ρόδο, προκρίθηκαν εύκολα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Η Αρετή κατετάγη 13η με επίδοση 38,34 στο πιο επίπονο – ενδεχομένως - αγώνισμα της διοργάνωσης. Η Παρασκευή με βολή στα 53 μέτρα σκαρφάλωσε στην 6η θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις για κατάκτηση ενός μεταλλίου την επόμενη χρονιά.

  Ο απόλυτος θρίαμβος ήρθε, βεβαίως, με τον Παύλο. Ο μαθητής μας κατέκτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας με εντυπωσιακό τρόπο το ατομικό του ρεκόρ. Το 4.80  τού έδωσε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων (Κ18), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Παύλος -εκπροσωπώντας πλέον την Ελλάδα - θα έχει την τιμή να αγωνιστεί πλάι σε ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ευρώπη και να κάνει την αρχή μιας λαμπρής πορείας, που θα τον φέρει στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης.

 Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Σορωνής και οι καθηγητές/καθηγήτριες των παιδιών αυτών εκφράζουμε τον απεριόριστο θαυμασμό μας για τον ταλέντο και την αγωνιστικότητά τους. Περισσότερο όμως θαυμάζουμε το μοναδικό τους ήθος, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί το πολυτιμότερο εφόδιο προς τις επιτυχίες τους.

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το 2022-23

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω τουσυνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kaimathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Μπορείτε να βρείτε τα σχετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr/ .

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Το ενημερωτικό έγγραφο θα βρείτε ΕΔΩ.

Υποκατηγορίες