21ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2016

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, προκηρύσσει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2015 ? 2016.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται τόσο στα ΛΥΚΕΙΑ όσο και στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις θα είναι τρεις για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τέσσερις για τα ΛΥΚΕΙΑ. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερεις φάσεις του Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού (ΕΥΔΟΞΟΣ) θα ξεκινήσει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015. Οι μαθητές μπαίνοντας στον ιστότοπο της Μαθηματικής Εταιρείας θα βρουν τον σχετικό σύνδεσμο του 21ου Διαγωνισμού. Εκεί θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο ? διεύθυνση ? τηλέφωνο), θα λύσουν τις ασκήσεις και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις εντελώς ηλεκτρονικά (δηλαδή πάνω στην ιστοσελίδα). Στην τελευταία σελίδα θα υπάρχει εμφανές κουμπί με την ένδειξη «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Το πάτημα του κουμπιού θα σημαίνει αυτόματα το τέλος της εξέτασης και η αποστολή του ηλεκτρονικού γραπτού τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Στη δεύτερη φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα αν συμμετείχαν στην πρώτη ή όχι.

                Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. σε διάφορα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν οι μαθητές στους

Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων τους μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2016.

Πληροφορίες και την ύλη για το διαγωνισμό θα βρείτε στην παρακάτω σελίδα:

http://www.astronomos.gr/archives/8623

Την αφίσα του διαγωνισμού θα βρείτε εδώ και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ.