Ενημέρωση- Εκδήλωση γύρω από θέματα καταστροφών και ατυχημάτων.

        Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση- εκδήλωση γύρω από θέματα καταστροφών και ατυχημάτων από τον κ. Αναστάσιο Γερασιμάτο μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κρίσεων και Καταστροφών. Ο κ. Γερασιμάτος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει στα παραπάνω θέματα, η προληπτική και υπεύθυνη στάση από την πλευρά των πολιτών γενικότερα και των μαθητών ειδικότερα ως αυριανών πολιτών. Με παραδείγματα και προσωπικά βιώματα προσπάθησε να μεταφέρει στους μαθητές τη σημασία της ατομικής εμπλοκής και ευθύνης σε θέματα καταστροφών (πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών) και ατυχημάτων, καθώς και μία άλλη αντίληψη για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων από μέρους των μαθητών ως πολιτών του μέλλοντος, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό τους και την καλύτερη καταπολέμηση τους.

 

  

        

 

        

 

 

                            Ο κ. Γερασιμάτος είναι εκπαιδευτής στην έρευνα και διάσωση καταστροφών και στην εκπαίδευση ενηλίκων, με ένα πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο. Έχει διατελέσει ανώτερο διοικητικό και επιχειρησιακό στέλεχος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως Επικεφαλής Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων, καθώς επίσης και ως Εκπαιδευτής - Επιμορφωτής σε προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

        Η ενημέρωση - εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη και τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής, τοπικό φορέα με πολύ ενεργό ρόλο και δράσεις στην τοπική κοινότητα.