Πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αθλητικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, με σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής πραγματοποιήθηκαν σχετικές ενημερώσεις από φορείς και ιδιώτες.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις της ημέρας περιελάμβαναν μικρό περίπατο διάρκειας περίπου μίας ώρας από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο προαύλιο του σχολείου με αθλητικά τουρνουά βόλεϊ, μπάσκετ και πινγκ πονγκ. Στο ενδιάμεσο των αγώνων πραγματοποιήθηκε χορευτική επίδειξη από ομάδα κοριτσιών του σχολείου.

 

 

 

Τις αθλητικές εκδηλώσεις έκλεισε ομιλία του παραολυμπιονίκη αθλητή του στίβου Μιχάλη Σεΐτη, καθώς και ομιλία και επίδειξη πρώτων βοηθειών από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Η επίδειξη πλαισιώθηκε και με πρακτική άσκηση στην οποία συμμετείχε μερίδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.