Επιστολή προς τους απόφοιτους του ΓΕΛ Σορωνής

Έτοιμοι και έτοιμες για μια νέα αρχή…

    Η Διεύθυνση και οι καθηγητές/τριες του Γενικού Λυκείου Σορωνής αποχαιρετούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν από τη Γ΄ Τάξη, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις λυκειακές τους σπουδές. Τα συναισθήματα για όλους εμάς, που υποδεχθήκαμε τα παιδιά αυτά ως «πρωτάκια» πριν από τρία χρόνια και πορευτήκαμε στο πλευρό τους όλη αυτή την περίοδο, είναι ανάμεικτα. Από τη μια νιώθουμε κάποια μελαγχολία, όταν φέρνουμε στο μυαλό τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί τους και που θα θυμόμαστε για πάντα με νοσταλγία. Από την άλλη όμως νιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια για το γεγονός ότι τα παιδιά μας έχουν πλέον όλα τα εφόδια, ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας και να διαμορφώσουν έναν δικό τους κόσμο, καλύτερο από αυτόν που παρέλαβαν.

        Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και στη μαθητική πορεία των παιδιών που αποφοίτησαν φέτος. Όμως, όσο και αν η ζωή τους δυσκόλεψε και περιορίστηκε λόγω της πανδημίας, οι νέοι αυτοί άνθρωποι βγαίνουν πιο ώριμοι και πιο δυνατοί μέσα από την εμπειρία που βιώνουν. Το σίγουρο είναι ότι νοηματοδοτούν εκ νέου τη ζωή τους και ιεραρχούν σε άλλη βάση αξίες και ιδανικά. Τα παιδιά μας θα αντιλαμβάνονται στο εξής με ουσιαστικότερο τρόπο τις έννοιες της συλλογικότητας, της υπευθυνότητας, της ελευθερίας… 

         Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των μαθητών και των μαθητριών μας, τους ευχόμαστε να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στον τομέα που ο καθένας και η καθεμιά τους ονειρεύεται και να εμπλουτίσουν με εμπειρίες τα υπέροχα χρόνια που ανοίγονται μπροστά τους.

Αγαπητά μας παιδιά, καλό σας ταξίδι!