Με αγάπη για τη φύση…

Ως συνέχεια των δράσεων της 1ης Ιουνίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημερά Περιβάλλοντος, το Λύκειό μας προσέφερε τη Δευτέρα 07-06 στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης μια διαδικτυακή ενημέρωση σχετικά με την προστασία του φυσικού πλούτου.

Την ενημέρωση των μαθητών/τριών μας ανέλαβε η επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση» και πιο συγκεκριμένα ο κύριος Νεκτάριος Καλογήρου. Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η ενθάρρυνση της δραστηριοποίησης πολιτών, τουριστών και επιχειρήσεων για την προστασία και την αναγέννηση της φύσης. Στο επίκεντρο της προσπάθειας βρίσκεται η αναδάσωση καμένων περιοχών του νησιού μας.

Οι μαθητές/τριές μας πήραν πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία και τις μεθόδους της αναδάσωσης, ευαισθητοποιήθηκαν για το φλέγον ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και, βεβαίως, συναισθάνθηκαν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά στον τόπο τους και να τον αγαπήσουν πραγματικά. Με πρωτοβουλίες σαν αυτές το σχολείο μας επιδιώκει να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και υπεύθυνους πολίτες, που εκτός από τη γνώση της σχολικής ύλης θα φέρουν και άλλα -σημαντικότερα για τη ζωή τους - εφόδια.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σορωνής ευχαριστεί θερμά την ομάδα που απαρτίζει την επιχείρηση «Για τη φύση» και τον κύριο Ν. Καλογήρου για την προσφορά τους στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και ευεπλιστεί σε ακόμα στενότερη συνεργασία την επόμενη σχολική χρονιά.