Αποφοίτηση 2020

Αποχαιρετώντας τους αποφοίτους μας...

 

        Το Σαββατόβραδο 27 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου μας φόρεσαν τα καλά τους και ήρθαν, ίσως για τελευταία φορά, στο χώρο όπου επί τρία χρόνια τους χάρισε τόσο ιδιαίτερες στιγμές. Στην τελετή αποφοίτησης παρευρέθησαν όλοι: εκπρόσωποι του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής, η Διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές/τριες τους, οι μαθητές/τριες ως πρωταγωνιστές/ τριες της βραδιάς και φυσικά οι γονείς τους.     

        Η φετινή σχολική χρονιά δε θύμισε σε τίποτα μια οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά. Η φυσική παρουσία των μαθητών/τριων στο σχολείο διακόπηκε βίαια, πολύ πριν το σχολικό έτος ολοκληρωθεί, όμως η εξέλιξη αυτή δεν κλόνισε τους συναισθηματικούς δεσμούς των παιδιών με το σχολείο τους.  Οι καθηγητές/τριες νιώσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση ξαναβλέποντας τα “τριτάκια” μας και πάλι όλα μαζί στο προαύλιο του Λυκείου μας, απαλλαγμένα μάλιστα για πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες από το άγχος των εξετάσεων.

        Η βραδιά τα είχε όλα: εντυπωσιακές κομμώσεις και καλοραμμένες τουαλέτες, ομαδικές φωτογραφήσεις και ατομικές selfie, πλούσιο μπουφέ και καλοκαιρινή μουσική, γέλιο και συγκίνηση. Ήταν μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε όλοι μας, μαθητές και καθηγητές, όλα όσα ζήσαμε τα τρία αυτά χρόνια και να συνειδητοποιήσουμε για ακόμα μια φορά ότι το σχολείο είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν χώρο όπου οι μαθητές εξετάζονται και βαθμολογούνται.

        Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι.