Ένας Φλεβάρης πλούσιος σε δράσεις!

Ένας Φλεβάρης πλούσιος σε δράσεις!

             Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η πλούσια δραστηριότητα του Λυκείου Σορωνής με εκδηλώσεις που  δίνουν στο σχολείο μας και τις παρεχόμενες σπουδές του μια άλλη δυναμική. Έτσι, λοιπόν, προσκεκλημένη του Λυκείου μας την Τετάρτη 5  Φεβρουαρίου ήταν η γυναικολόγος κ. Ειρήνη Χαιρέτη-Αγγελίδου που απευθυνόμενη στους μαθητές και των τριών τάξεων έθιξε θέματα εξαιρετικά σημαντικά για τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για το ζήτημα της αντισύλληψης και της πρόληψης της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, για να επεκταθεί στο εξίσου κρίσιμο ζήτημα της προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό, κάνοντας τις δικές τους παρατηρήσεις και διατυπώνοντας τα ερωτήματα που τους απασχολούν. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χαιρέτη-Αγγελίδου για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη βοήθεια που προσέφερε στους μαθητές μας.

                Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας -όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές- οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Το σεμινάριο δύο περίπου ωρών παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου. Οι κ. Καπότου Γεωργία & Παρασκευά Σταματία ενημέρωσαν τους μαθητές για την τεχνική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και τη χρήση του εξωτερικού απινιδωτή. Το σεμινάριο είχε θεωρητικό αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, καθώς όσα παρουσιάστηκαν εφαρμόστηκαν από τους μαθητές σε προπλάσματα. Οι μαθητές μας, λοιπόν, απέκτησαν εξοικείωση με μια γνώση που ενδεχομένως να αποβεί σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπό τους στο μέλλον. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τις κ. Καπότου & Παρασκευά για τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδεικνύουν υπηρετώντας το έργο τους. 

        

 

            

 

     

    Ευελπιστούμε πως όλες αυτές οι δράσεις θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για τους μαθητές μας και ότι, παράλληλα με τις θεσμοθετημένες σπουδές τους, θα συμβάλουν στην ευρύτερη καλλιέργειά τους.