Οι δράσεις συνεχίζονται και τη νέα χρονιά!

Γενικό Λύκειο Σορωνής συνεχίζει στο πνεύμα των προηγούμενων χρόνων και το 2020. Η νέα χρονιά, λοιπόν, ξεκίνησε δυναμικά για το σχολείο μας με μία σειρά δράσεων το τελευταίο δεκαήμερο.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του σύμπαντος μέσα από ένα διαστημικό ταξίδι με σημείο εκκίνησης την αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου μας. Στον χώρο αυτόν στήθηκε η ειδική εγκατάσταση του Πλανηταρίου της Κρήτης, ένας διαστημικός θόλος που προσομοιάζει στο άπειρο του σύμπαντος, μέσα από τον οποίο οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο άγνωστο και γνώρισαν τα μυστικά του αστρικού χάους. Το Λύκειο μας, πάντα ανοιχτό προς την κοινωνία και τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, φιλοξένησε και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Σορωνής, ώστε η εμπειρία αυτή να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

 

 

Μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν το σεμινάριο που διοργάνωσε η Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α., ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας. Η Πρόεδρος του οργανισμού, κυρία Καρύδη Ελένη, συγκίνησε με το προσωπικό της δράμα και άγγιξε τις ψυχές των μαθητών μας, αυτών που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά οδηγών. Ο γιατρός, κύριος Ιωσήφ Δημήτρης, κατέδειξε τις τραγικές συνέπειες της μη υπεύθυνης οδήγησης μέσα από συγκλονιστικά βίντεο και στατιστικά δεδομένα. Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες προσπάθειες  θα έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές μας, οι πολίτες του αύριο, να είναι πιο ώριμοι από την προηγούμενη γενιά ώστε να νικηθεί τελικά η μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Οι μαθητές μας, λοιπόν, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για το πώς οι ίδιοι θα προστατέψουν τον εαυτό τους, χωρίς να νιώθουν φόβο προς το εργαλείο αυτό αλλά αξιοποιώντας το προς όφελός τους. Δόθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση και στις περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες από άγνοια ή επιπολαιότητα προβαίνουμε ως χρήστες σε ενέργειες που είναι παράνομες. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν τη σημασία της υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου και απέκτησαν επιπλέον άμυνες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.