Εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου,

μια μέρα ξεχωριστή!!!

      Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το σχολείο μας τίμησε με τη γιορτή που διοργάνωσε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ιδιαίτερη σημασία της μέρας αυτής στη διαμόρφωση της εθνικής μας συνείδησης. Η ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών του τόπου μας αποτέλεσε τον πυρήνα της εκδήλωσης. Νιώθουμε σίγουροι πως η νέα γενιά διαθέτει την τόλμη και το φιλελεύθερο πνεύμα που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας.

     Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητες των  μαθητών μας και πόσα μπορούν να επιτύχουν με τη συστηματική προσπάθεια. Τη σημαία, λοιπόν, θα έχει την τιμή να κρατήσει στο εορτασμό των εθνικών επετείων τη φετινή χρονιά η Ντενάτα Κούρτι. Ως παραστάτες θα συνοδεύουν τη σημαία η Παρασκευή Διακολαμπριανού, ο Εμμανουήλ Κουτσονικόλας, ο Κιαουρτζής Χριστόδουλος, η Ασημίνα Σηφάκη και η Θεοφανία Τριανταφύλλου. Θερμά συγχαρητήρια, παιδιά!

 

     Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να αξιοποιήσει τη μέρα αυτή και με έναν ακόμη τρόπο: πριν ολοκληρωθεί η γιορτή πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού με σκοπό την εκκένωση της αίθουσας εκδηλώσεων. Η άσκηση ήταν απολύτως επιτυχής, καθώς ο χώρος εκκενώθηκε σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα! Ακολούθησε ό,τι προβλέπει η διαδικασία στις περιπτώσεις αυτές και κατόπιν οι μαθητές επέστρεψαν στην αίθουσα για τη συνέχιση της γιορτής.

 

 

 

        Τέλος, αφού ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, οι μαθητές μας φωτογραφήθηκαν φορώντας τα μπλουζάκια της φετινής διοργάνωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή», για να δώσουν με αυτόν τον τρόπο τον δικό τους αγώνα υπέρ της ζωής. Να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμή οι μαθητές του Λυκείου μας έχουν προσφέρει στον Σύλλογο πάνω από 800 ευρώ, ενώ πολλοί είναι αυτοί που στηρίζουν την προσπάθεια έχοντας αναλάβει εθελοντική δράση!