Αποφοίτηση μαθητών Γ' Λυκείου 2018-19

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων την Παρασκευή 28 Ιουνίου μια πορεία δώδεκα χρόνων έφτασε στο τέλος της. Οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου της Σορωνής αποχαιρετούμε, λοιπόν, τους 44 μαθητές μας της Γ΄ Λυκείου, με τους οποίους μοιραστήκαμε την τελευταία τριετία. 


Η προσπάθεια που κατέβαλλαν επί πολλά έτη ήταν αξιέπαινη και η απόδοσή τους σε αυτή την τόσο απαιτητική και ψυχοφθόρα τελική δοκιμασία ικανοποιητικότατη. Κάποιοι από τους μαθητές μας είναι σίγουρα τη μέρα αυτή εξαιρετικά υπερήφανοι και το αξίζουν. Η μέρα αυτή τους φέρνει πιο κοντά στο όνειρό τους. Κάποιοι άλλοι ίσως απογοητεύτηκαν προσδοκώντας από τους εαυτούς τους κάτι περισσότερο. Να είναι όμως βέβαιοι ότι η ζωή θα τους χαμογελάσει πλατύτερα την επόμενη φορά. Οι προοπτικές για όλους τους είναι θετικότατες. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές μας, με εφόδια την ολοκληρωμένη προσωπικότητα, την ολόπλευρη καλλιέργεια και παιδεία, τις ηθικές αρχές  και τον ακέραιο χαρακτήρα, θα τα καταφέρουν περίφημα στον αγώνα που ξεκινά γι’ αυτούς τώρα. Όσο και αν οι καιροί είναι δύσκολοι και γεμάτοι προκλήσεις, οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμοι πια να κατακτήσουν την  ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο και να υπηρετήσουν το συλλογικό συμφέρον ως ώριμοι πολίτες. Συγχαρητήρια αξίζουν κι οι γονείς των μαθητών μας, που τώρα μπορούν, απαλλαγμένοι από το άγχος, να καμαρώσουν τα παιδιά τους και να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον τους.

Εμείς ως δάσκαλοι των μαθητών αυτών θα τους θυμόμαστε ως μια υπέροχη «φουρνιά», ως 44 ξεχωριστές προσωπικότητες, θα αναπολούμε τα τρία αυτά χρόνια, θα συγκινούμαστε όταν μαθαίνουμε ότι προοδεύουν και θα χαιρόμαστε κάθε φορά που θα συναντούμε κάπου τυχαία κάποιον από αυτούς.

Αυτό που μπορούμε να ευχηθούμε στα παιδιά μας είναι μια ζωή όπως την επιθυμούν και την ονειρεύονται! Καλή τύχη λοιπόν σε καθένα και σε όλους τους απόφοιτους μαθητές της φετινής σχολικής χρονιάς.