Ενθουσιασμό και υπερηφάνεια προκάλεσαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Σορωνής οι ασταμάτητες αθλητικές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών μας.

Η αρχή έγινε με τις μαθήτριες που εκπροσώπησαν το Λύκειό μας στους σχολικούς αγώνες volley. Μετά από δύο νίκες ηττήθηκαν, απέδειξαν ωστόσο ότι διαθέτουν πραγματικό ταλέντο, πολλά υποσχόμενο για την επόμενη χρονιά.

 Παράλληλα διεξήχθη το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι μαθητές μας έκαναν σαφές από τον πρώτο αγώνα ότι πορεύονται προς κάτι εντυπωσιακό. Αφού αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ρόδου, αναμετρήθηκαν με τους πρωταθλητές Καρπάθου και Κω. Επικράτησαν και σε αυτή τη φάση. Ως πρωταθλητές Δωδεκανήσου θα  εκπροσωπήσουν τον Νομό μας  σε πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας στην τρίτη φάση των αγώνων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον επόμενο μήνα. Ευχόμαστε στους ποδοσφαιριστές μας Τζουανάκη Μιχαήλ, Λαγογιάννη Βασίλη, Ντελλάκη Κωνσταντίνο, Μουσακίνια Τσαμπίκο, Μπούτσκα Χρήστο, Μαστρογιαννάκη Γιάννη, Σελιμά Απόστολο, Θεοδοσίου Μιχάλη, Στάππα Δημήτρη, Γεωργαλλή Βαγγέλη, Μαργαρίτη Γιάννη, Στάππα Αντώνη, Αλεξίου Παντελή, Σταυρουλάκη Παναγιώτη, Καραγιάννη Μιχάλη, Μαύρου Νίκο, Κυριαζάκο Σάββα και Αφεντούλη Άγγελο να απολαύσουν την εμπειρία και να φτάσουν όσο υψηλότερα γίνεται.

 Ακολούθησαν οι επιτυχίες των παιδιών μας που συμμετείχαν στους αγώνες στίβου, η Πουλλή Παρασκευή στη σφυροβολία, η Χατζηανδρέου Αρετή στο βάδην 5.000 μέτρων και ο Κριαράς Παύλος στο άλμα επί κοντώ. Και οι τρεις τους, αφού αγωνίστηκαν σε πρώτη φάση στην Ρόδο, προκρίθηκαν εύκολα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Η Αρετή κατετάγη 13η με επίδοση 38,34 στο πιο επίπονο – ενδεχομένως - αγώνισμα της διοργάνωσης. Η Παρασκευή με βολή στα 53 μέτρα σκαρφάλωσε στην 6η θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις για κατάκτηση ενός μεταλλίου την επόμενη χρονιά.

  Ο απόλυτος θρίαμβος ήρθε, βεβαίως, με τον Παύλο. Ο μαθητής μας κατέκτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας με εντυπωσιακό τρόπο το ατομικό του ρεκόρ. Το 4.80  τού έδωσε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων (Κ18), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Παύλος -εκπροσωπώντας πλέον την Ελλάδα - θα έχει την τιμή να αγωνιστεί πλάι σε ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ευρώπη και να κάνει την αρχή μιας λαμπρής πορείας, που θα τον φέρει στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης.

 Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Σορωνής και οι καθηγητές/καθηγήτριες των παιδιών αυτών εκφράζουμε τον απεριόριστο θαυμασμό μας για τον ταλέντο και την αγωνιστικότητά τους. Περισσότερο όμως θαυμάζουμε το μοναδικό τους ήθος, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί το πολυτιμότερο εφόδιο προς τις επιτυχίες τους.