Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ICC) και αφού είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Πεταλούδων για την σημασία της δράσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών, το Γενικό Λύκειο Σορωνής έλαβε μέρος στη δράση:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

 

Η δράση έλαβε χώρα στις 12/10/2021 στη παραλία του Ζέφυρου, όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες καθαρισμού ακτών και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (μάσκα, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό). Oι μαθητές του Λυκείου Σορωνής χωρίστηκαν σε ομάδες ανά τάξη. Σε κάθε ομάδα υπήρχε ένα άτομο που κρατούσε το Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων, ενώ υπήρχαν ακόμα άλλα δυο άτομα που κρατούσαν 2 σακούλες απορριμμάτων για να διαχωρίζουν τα απορρίμματα σε κοινά και ανακυκλώσιμα.

Στόχος της δράσης: H oρθή καταγραφή απορριμμάτων (ποσότητα, είδη όπως πλαστικά, χαρτί, μέταλλο, διάφορα και  πηγές προέλευσης) ώστε να βοηθήσουμε στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος, καθώς επεξεργάζονται από τη “HELMEPA”και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια επιστημονική μελέτη.

Τέλος, βγάλαμε κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες για να θυμόμαστε ότι με την συμμετοχή μας βοηθήσαμε στη λύση του προβλήματος!